UUSI OBJEKTIIVI OLYMPUS 45MM F1.8


Vuosikin on jo vaihtunut ja ensimmäinen työviikko takana. Arkeen paluu sujui kivuttomammin kuin luulin. Ajattelin olevani aivan poikki viikonloppuna, mutta mukavasti tämä on sujunut. Tänään halusin kertoa teille kuitenkin ainokaisesta joululahjastani - nimittäin kamerani uudesta objektiivista. Omasta mielestäni kauniit kuvat ovat osa hyvää blogisisältöä ja sen vuoksi itsekin haluan panostaa kuviin. Valokuvaustaitoni kalustosta puhumattakaan eivät missään nimessä ole ammattitasoa, ja toisaalta en sellaisesta sisällöstä ole edes kiinnostunut. Mutta myönnän, että rakeisia, epätarkkoja ja sameita kuvia en blogissani aio julkaista edes tiheämmän postaustahdin mahdollistamiseksi. Sen verran tarkka kuvistani olen. 


Koska kuvaan pääsääntöisesti kameralla vain blogiini ja bloggaaminen on harrastuspohjalla, kuvauskalustoon panostaminen on ollut kynnyskysymys. Olympuksen E-PL 6 kamerani ostin vuosi sitten syksyllä, ja koin sen olevan vielä riittävä tarpeisiini. Vaihtoehdoksi jäi näin uuden objektiivin hankinta, jota kypsyttelin aikani. 45mm rinnalla pyörittelin 25mm objektiivin hankintaa, mutta lopulta kallistuin ensiksi mainittuun. Olympuksen sivuilta voi lukea ominaisuuksista enemmän, mutta itse valitsin tämän, koska tällä saa kuviin kauniin syväterävyyden ja se on erittäin valovoimainen. Näin pimeän aikaan sisällä on helpompi kuvata valovoimaisuuden ansiosta. Mikään laajakuvaobjektiivi tämä ei ole, mutta riittävän tarkka itselleni esimerkiksi sisustuskuviin. 


Ensimmäiset kuvat objektiivilla otin uuden vuoden aaton pöytäkattauksesta - hyvin hätäisesti kylläkin. Silti jo nyt voin todeta olevan täysin r-a-k-a-s-t-u-n-u-t. Tällä saa aivan eri tavalla nostettua esiin kuvan yksityiskohtia! Myös valovoimaisuudessa on merkittävä ero vanhaan. Vinkiksi muuten jos siellä joku vaikka innostui - näitä olympuksen objektiiveja on usein erilaisissa kampanjahinnoissa, joten kannattaa kärsivällisesti etsiä. Itse onnistuin nappaamaan tämän joulun alla 20%:n alennuksella. 

// My new Olympus lens. 

6 kommenttia

  1. Kauniita kuvia. Varmasti ihanaa kuvata uudella linssillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oi kyllä, ihan erilainen inspiraatio tarttua kameraan vaikka vähän synkemmälläkin ilmalla. :)

      Poista
  2. Valovoimaisella objektiivilla kuvaaminen on kivaa, varsinkin näin pimeinä aikoina. Minulla kuvaamisen harjoittelu on hyvinkin tois aikaista. Nyt, kun ostin uuden puhelimen, jossa on myös valovoimaa hyvin, tulee kuvattua jopa liian helposti sillä. Loman aikana tosin taas ryhdistäydyin..
    Mukavia kuvaushetkiä ja hyvää alkanutta uutta vuotta!
    P.S: Ai niin, se lehtitilaus... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sanoa! :) Itsekin vaihdoin puhelinta loppuvuodesta ja se on kyllä kieltämättä paljon kätevämpi kuin kameralla kuvaaminen. Samoin sinne - hyvää uutta vuotta ja muistetaanpa nyt se tilaus!

      Poista
  3. Täytyykin katsataa tarjouksia, jospa itsellenikin uuden objektiivin hankkisin. Ja, vielä kun jostain löytyisi kärsivällinen opettaja, saisi kuvaaminen lisää ilmettä! :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa ja paluuta arkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa pitää silmät auki, jokainen euro on kotiinpäin. ;) Jos sattumoisin löydät sen opettajan niin vinkkaa myös tänne. Toivottavasti arki on alkanut siellä suopeasti.

      Poista