EDULLISIA VINKKEJÄ SISUSTAMISEEN


Pienen sisustusbloggaajaryhmämme kesken kiertää kuukausittain haaste ja tällä kertaa päätin itsekin ottaa siihen osaa. Haasteen ilmoille heitti Suvi Zubi's Corner -blogista ja aiheena on sisustaminen pienellä rahalla. Useampi bloggaaja on aiheesta jo kirjoittanut ja vinkit alkavat ehkä ainakin osittain toistaa itseään. Goffee Table Diary -blogin Giseldan tavoin ajattelen, että kauniin sisustuksen lähtökohtana on siisti ja puhdas tila. Jos tavarat ovat hujan hajan, jaloissa juoksee villakoiria ja eteisen matolta löytyy kerros hiekkaa, hukkuu kauniskin sisustus sekamelskaan eikä se pääse millään tavoin oikeuksiinsa.


Oman kotimme sisustus on rakentunut vahvasti pihistä ja panosta -ajatusmallia käyttäen. Olen panostanut esimerkiksi erilaisiin tuoleihin ja valaisimiin, sillä kantapään kautta olen oppinut, että se kannattaa. Kalliimmat hankinnat on tehty ajatuksella ja vähän kerrallaan. Panostan ajattomiin valintoihin, joiden ajattelen kestävän matkassani läpi vuosikymmenten. Sen sijaan esimerkiksi keittiön pöytä on edullisemmasta päästä, sillä pienten lasten kanssa ruokapöytä joutuu aivan erilaiselle koetukselle. Niin ikään ne lasten huoneiden kalusteet, joihin pienet kädet yltävät, ovat meillä Ikean valikoimasta.


Tykkään vaihdella sisustusta jollakin tapaa vähintään muutaman viikon välein, sillä saan siitä positiivista energiaa ja hyvää mieltä. Harvemmin kyse on kuitenkaan isoista muutoksista. Huonekalujen järjestyksen vaihdon lisäksi tällaisia edullisia konsteja ovat esimerkiksi sohvatyynynpäällisten vaihto, leikko- ja ruukkukukat (tuo tulilatvakimppu maksoi kaksi euroa ja kesti maljakossa yli kuukauden!), makuuhuoneissa petauksen vaihtaminen sekä erilaisten asetelmien rakentelu. Kehystettyjen valokuvien, julisteiden ja kirjojen avulla sisustuksessa näkyy oma persoona ja niiden avulla saa myös helposti uutta ilmettä.


Mistä hankintoja kannattaa sitten tehdä? Erilaiset kirpputorit, mummulan vintti ja huutokaupat voivat olla oikeita aarreaittoja. Jos aika ei riitä kivijalkaliikkeissä käymiseen, tarjoavat Facebook ja Tori.fi hyviä virtuaalisia kaupantekopaikkoja. Isompien hankintojen eteen näen vaivaa. Koluan yleensä nettikirpputorit, Bukowskin huutokaupan ja jos onni ei osu kohdalle käytetyn tavaran kanssa, odotan alennusmyyntejä. Nykyään puolivuosittaisten alennusmyyntien lisäksi liikkeet järjestävät erilaisia aletempauksia muun muassa juhlapyhien yhteyteen, mid season salea ja black fridayta unohtamatta. Kannattaakin liittyä suosikkikauppojen uutiskirjelistalle niin saat tiedon alennuksista ensikädessä.

2 kommenttia