AITOA VAI EI?

torstai 30. maaliskuuta 2017Hei! Halusin itsekin ottaa kantaa tällä hetkellä keskustelua herättäneeseen aiheeseen, onko aitous katoamassa blogimaailmasta. Keskustelu on alkujaan Suvilta, Valkoinen Harmaja -blogista, joka pohti tekstissään, onko blogien ammattimaistuminen rokottanut niistä aiemmin välittynyttä aitoutta ja rentoutta. Ymmärrän huolenaiheen. Nykyään blogit ovat kaupallistuneet, valokuvat useimmiten hyvin hiottuja, asukokonaisuudet mietittyjä, asetelmat harkittuja.

Itse ajattelen, että jokainen tykkää tehdä ja kirjoittaa blogiaan tyylillään. Tämä harrastus vaatii yllättävän paljon aikaa, ja tämän tekeminen muuta kuin omasta halusta tuntuu epäaidolta, jonka uskon, että lukijatkin huomaavat. Toisaalta ajattelen blogien laajaa kirjoa myös rikkautena, jokaiselle lukijalle löytyy jotakin. Päätökseni kirjoittaa sisustuspainotteista blogia on oma valintani. Muu perhe-elämä näkyy vähemmän blogissa ja kuvat ovat useimmiten juurikin niitä siloiteltuja versioita. Mutta se on minun valintani ja koen, että se ei ole keneltäkään toiselta pois.

Blogini on minulla arjen pakopaikka, hyvänmielen lähde, kauniiden asioiden tyyssija. Se mihin saan purkaa kaiken naisellisen, välillä vähän turhamaisenkin hömpötyksen, jakaessani talouteni kolmen miespuolisen henkilön kanssa. Ja sisustaminen, se on minulle terapiaa ja vastapainoa pyykkikasoille, ruuanlaitolle, työlle, lasten kasvattamiselle ja parisuhteelle. Ehkä nyt ymmärrätte, miksi tässä blogissa ei nähdä tiskivuoria pöydällä, hiekkaisia kenkiä eteisessä tai miehen raksavaatteita kodinhoitohuoneen lattialla. Sillä kyllä - meilläkin eletään ihan oikeaa elämää, mihin sisältyy nuo mainitsemani asiat, mutta ne vain eivät näy täällä, koska en niin halua. Joskus tietysti voin raapaista pintaa syvemmältä, silloin kun siltä tuntuu.

Bloggaaminen on keinoni rentoutua, vaikka se joskus kasaakin paineita. Pedantti luonteeni ei anna kuitenkaan periksi julkaista mitä tahansa ja sen vuoksi julkaistut postaukset käyvät yleensä läpi vähän turhankin tiukan seulan. Haluaisin päivittää blogiani paljon useammin kuin ehdin ja sen vuoksi panostan mieluummin laatuun kuin määrään. Koska en tee tätä työkseni, yritän säilyttää rennon otteen ja muistaa, että tämän on tarkoitus tuottaa hyvää mieltä, niin lukijalle kuin minulle itsellenikin.    

11 kommenttia :

 1. Hyvin puit ajatuksesi sanoiksi. Ja, tuo valintasi keskittyä vain sisutamiseen on minusta oikeutettua. On rikkautta kun on erilaisia blogeja, lukija saa itse valita mitä lukee. Ja, pystyn hyvin liittymään tuohon kommenttiisi, pakopaikka ja paikka johon kirjoittaa niitä naisellisia juttuja. Täällä myös eletään yksin neljän miehen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, paljon jäi vielä sanottavaakin, mutta tuossa tärkeimmät. 😊 Ajattelinkin, että meillä varmasti on joitakin samoja lähtökohtia blogin kirjoittamiseen. Joskus tekisi mieli kirjoittaa enemmän kuulumisista, mutta tuntuu, että ne jäävät jalkoihin, kun ehdin tänne vain noin kerran viikossa postauksen kanssa. Ehkäpä silti joskus raotan tätäkin puolta jotenkin.

   Poista
 2. Hitsit, säntäsin paikalle kommentoimaan pelkän otsikon perusteella esimerkiksi mattojen aitoudesta :D . Mutta täällä olikin todella mielenkiintoista pohdintaa! Kaupallisuuteen en tietenkään voi ottaa kantaa mutta oman arkikaaoksen keskellä on ihanaa, että on hyvänmielenpaikka jossa eivät pikkulegot ja likaiset astiat hyppää silmille. Jatka siis samaa rataa!
  Aurinkoista viikonloppua Hannan kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, pahoitteluni!! 😄 Hyvä jos silti mielenkiinto heräsi ja mielenkiintoinen myös tuo sinun aiheesi. Yhteistyöt sopivissa määrin kuuluvat mielestäni blogeihin, sillä kyllä tästä on mukava saada jokin "kiitos", vaikka ei bloggaisikaan työkseen. Onneksi meitä kirjoittajia on moneen junaan, joten myös niille löytyy tarjontaa, jotka niistä arkisimmista postauksista pitää. Kiitos kaunis kommentista ja hyvää viikonloppua myös sinulle Milla! ☀️

   Poista
 3. Hyvin sanottu! :) Moni kysyy usein onko meillä aina sen näköistä kuin blogikuvissa. No ei todellakaan!! Mutta miksi haluaisin laittaa blogiini niitä asioita mitkä ahdistavat ihan sikana joka päivä. Pyykki- ja tiskivuoria, kurainen eteinen, pölyiset nurkat. Uskon että niitä näkee jokainen ihan tarpeeksi. Olenkin sanonut että kannattaa ottaa kotona kuvia aina siivouksen jälkeen ja katsella niitä kun arki alkaa ahdistaa. ;) Ja rajauksellahan saa tietysti aina paljon aikaan. Mukavaa viikonloppua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo on niin totta, tuota kysytään minultakin! 🙊 Ja tismalleen samat vastaukset! Meillä ei todellakaan näytä tältä joka päivä, ehkä juuri sinä yhtenä päivänä viikosta. Ja se on se rajattu kaaos tai tavaroiden siirtely. Kun kuvaa keittiötä niin olohuone voi olla aivan sekaisin. 😉 Tämä on minun tyylini tehdä blogia, ehkäpä joskus joitakin arkisempia kuulumisia voisi jakaa, mutta niitä kuraisia eteisiä ei silti näy kuvissa! Mukavaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 4. Meillä kulki näköjään ajatukset samaa rataa tänään. Ja minäkin uskon, että jokainen bloggaaja tekee tätä sydämellä ja omalla tavallaan ja se riittää ja on tarpeeksi aitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tai itse asiassa ehdin julkaista tämän jo torstaina. Mutta samaa mieltä olen kanssasi joka sanasta! 👍🏼 Blogi on jokaisen kirjoittajansa näköinen ja itse ajattelen, että jokainen postaus vaatii kuitenkin sen verran työtä, että ei sitä pitkään jaksaisi tehdä jos homma ei tuntuisi omalta.

   Poista
 5. Kukin kirjoittakoon tyylillään ja minusta sinun tyylisi on kiva. Allekirjoitan kaiken kirjoittamasi. Riippuu varmasti vähä blogin sisällöstä, miten sitä omaa blogia kirjoittaa. Minulla sitä "lifestylea" ja siksi melkoista "sillisalaattia", en kuitenkaan suostu julkaisemaan mitä tahansa postauksia tai kuvia. Ja on totta, että lyhyenkin postaukseen saa kulumaan aikaa. Jatka siis kulkemallasi tiellä! Minä peukutan!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! On kirjoittajasta kiinni, millaista sisältöä blogiinsa haluaa ja millaisia linjauksia tekee. Itsekin tykkäisin välillä kertoa kuulumisia, mutta ne tuntuvat jäävän jalkoihin, kun en ehdi kuin yleensä sen yhden postauksen viikossa kirjoittamaan. 🤔 Mutta kiitos kauniista sanoistasi! Olemassa oleva tyyli on se, mikä varmasti säilyy kaiken perustana. ☺️

   Poista
 6. Hyvin kirjoitettu! Samaa pohtinut paljon itsekin viime aikoina.

  VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |