HOTEL CHOISEUL OPERA PARIISISSA





Jatketaanpa nyt niillä Pariisin matkan kuulumisilla. Me majoituimme Hotel Choiseul Operaan, jonka varausjärjestelyt hoidin Booking.comin kautta. Itse arvostan hotellivalinnassa sijaintia, 24 tunnin vastaanottoa, siisteyttä, aamiaismahdollisuutta ja hyviä kulkuyhteyksiä. Niin ja tietysti hintaa. Näiltä osin hotellimme vastasi hyvin odotuksia. Hotelli sijaitsi aivan Ooppera Garnierin välittömässä läheisyydessä. Louvrelle matkaa oli vajaa kilometri ja Galeries Lafayetten tavaratalolle puoli kilometriä. Kertaakaan reissulla emme turvautuneet metroon, vaan sinnikkäästi kävelimme paikasta toiseen. Siinä mielessä viikonloppu meni maratonin puolelle, mutta toisaalta näin myös näimme enemmän.

Huoneet olivat pelkistetyt, mutta viihtyisät tumman puhuvine sävyineen. Vaikka kävimme hotellilla lähinnä nukkumassa haluan silti, että huone on viihtyisä ja mukavuudenhaluisena olen sellaisesta myös valmis maksamaan. Aamiainen oli maittava. Voiko päivä edes paremmin alkaa, kun lautaselta löytyy tuoreita hedelmiä, leipää, kananmunia, croissantteja, jugurttia lisukkeineen sekä kuppi maukasta kahvia? Kaikkiaan siis erittäin onnistunut hotellivalinta, jota voin suositella lämpimästi.

// During out trip in Paris we stayed in Hotel Choiseul Opera which I can gladly recommend.

ERÄÄNÄ VIIKONLOPPUNA PARIISISSA





Arki on hiljalleen asettunut uomiinsa viikonloppuisen Pariisin matkan jälkeen. Mieheni yllätti minut totaalisesti viime marraskuun lopulla, sillä sain puhelimeen viestin, että varaa kalenterista 14.-16.1. Hetkeä myöhemmin ilmestyi kuva varatuista lennoista! Olen halunnut käydä Pariisissa varmasti koko ikäni, tällainen ikuinen romantikko kun olen. Saimme mahdutettua kahteen päivään mielestäni paljon, vaikka yhtä paljon ellei enemmän jäi vielä jäljelle. Jostain syystä lämpenimme mieheni kanssa pariisilaisille hitaasti. Sen sijaan arkkitehtuuriin rakastuin välittömästi. Mihin ikinä katsoinkin näkyi siellä jotakin kaunista. Mutta näytti Pariisi sen karutkin kasvonsa. Siinä missä ohitse kiisi punainen Ferrari, näkyi seuraavassa kadunkulmassa kerjäläisäiti lapsensa kanssa.

Palataan kuitenkin tarkemmin vielä matkakuulumisiin myöhemmin. Paljon kuvia käsiteltävänä ja ajatuksia jäsenneltävänä. Niin ja meidän hotelli, se oli kerrassaan hyvä. Siitäkin lisää tuonnempana. Au revoir!

// one weekend in Paris

PROJEKTI ETEINEN


Vuoden ensimmäinen täysi työviikko takana ja ennen kuin lähdemme lapsivapaan viikonlopun viettoon mieheni kanssa niin heitänpä ilmoille pienen sisustuspähkinän. Eteinen on meillä tila, joka on vähän jokaisessa kodissa jäänyt keskeneräiseksi. Siis sellaiseksi, josta en ole onnistunut samaan mieleistäni. Tällä erää isoin syy on ollut levällään oleva jakotukki, mutta joka nyt on vihdoin verhoiltuna valkoisen metallilevyn taakse. Metallilevyn edessä on puolestaan tuo Valantin Ystävä -tuoli.


Pulmakohtia on kolme. Ensinnäkin kaipaan jotakin tuohon seinälle. Taulu lienee ilmeisin vaihtoehto ja sellainen, joka myös muuttaa mukanamme aikanaan uuteen kotiin. Toinen muutoslistalla oleva kohde on Ystävä- tuoli, joka mielestä kaipaa uutta verhoilua. Väristä ja kuosista ei vain ole tarkkaa ajatusta. Ehkäpä jokin vaaleansävyinen kuitenkin. Kolmanneksi ja viimeiseksi sitten tuo Elloksen Morris. Se on vähän vahingossa ottanut paikkansa eteisessä, koska muuta mieleistä sivupöytää en ole siihen löytänyt. Olen etsinyt siihen jo monta vuotta antiikkista pientä lipastoa tai pöytää, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan. Kaiken modernin ja mustavalkoisen keskelle olisi kiva tuoda kontrastia vanhalla kalusteella. Vaihtoehtoisesti mietinnässä on myös musta siro metallinen hyllykkö, esimerkiksi tämä (huokeampi hinta olisi paikallaan). Olen ikionnellinen kaikenlaisista ajatuksista ja ideoista, rohkeasti vain.

Niin ja hyppäähän mukaan instagramin puolella niin tiedät, mikä viikonlopun kohde on!

// Interior project number one, entre.


REMONTTI- JA SISUSTUSSUUNNITELMAT 2017


Uusi vuosi on käynnistynyt hentoisen lumipeitteen, paria kymppiä hipovien pakkaslukemien ja hyytävän viiman saattelemana. Influenssa on alkaa lopultakin hellittää. Viime kerralla liikuttiin hieman syvemmissä vesissä, kun kertasin teille ajatuksiani edessä olevasta vuodesta. Nyt vastapainoksi niitä kevyempiä suunnitelmia. Vaikka uuden talon rakentaminen jo mielessä pyöriikin, on ensin rakennettava tämä nykyinen koti valmiiksi. Siinä riittääkin vielä tekemistä.


Keväällä, heti ilmojen salliessa, alkaa rappauksen uudelleen tekeminen. Tämän jälkeen pääsemme tekemään loput talon viimeistelymaalaukset (otsalautojen, räystäsaluslautojen sekä sokkelin maalaus) sekä asentamaan tikkaat ja lumiesteet. Talon terassi portaineen on myös viimeistelemättä. Talon ohella myös autokatoksessa ja varastossa riittää pientä puuhaa, kuten sähkökeskuksen asentaminen ja  maalaustyöt. Piha itsessään jää suurin pirtein nykyiselleen. Loppusyksystä pihaan laitettiin asfaltti, joka toi heti huolitellumman ilmeen ja huomattavasti vähemmän hiekkaa sisälle, huh!


Sisätiloissa isoimpana rakennusprojektina on pienemmän wc:n tekeminen valmiiksi, josta puuttuu sisäkatto, seinien maalaus sekä piensisustaminen. Lisäksi listalla on takan maalaaminen toiseen kertaan, listoituksia, jakotukin peitelevyn asentaminen, sähkötöiden viimeistelyä sekä erilaisia sisustusprojekteja. On houkutteleva ajatus, että viimein koti olisi sisustukseltaan valmis, kun taloa lähdemme myymään. Yleensä kuulun niihin, jotka uskovat, että sisustus ei ole ikinä valmis, sillä se muuntuu esimerkiksi elämäntilanteiden mukaan. Kuitenkin nyt hetkellisesti kaipaan sitä, että istuessani sohvalle en  näe ympärilläni ainoastaan keskeneräisyyttä. Palataan näihin sisustusprojekteihin vielä vähän tarkemmin myöhemmin.

// renovation and interior projects for the year