HALLOWEEN TIVOLISSA


Jatketaan ihan pienesti vielä Halloween -teemalla, sillä lupailin palata kuvilla Kööpenhaminan Tivolista. Ennen matkaa tiedustelin täälläkin reissuvinkkejä ja Tivoli nousi useasti esille ei pelkästään lapsia, vaan myös aikuisia ajatellen. Itse ehdin jo surra, että koko paikka on kiinni matkamme ajan, mutta parahiksi se aukeni tulopäivää seuraavana päivänä. Tivoli on auki lokakuun puolesta välistä aina kuun viimeiseen viikonloppuun asti, kunnes se sitten muuttuu Joulun ihmemaaksi marraskuulla.




Ja olihan se kerrassaan upea! Laitteisiin olisi tarvinnut ostaa erilliset liput (Copenhagen card oikeutti sisäänpääsyyn), mutta vaikka tyydyimmekin vain alueella pyörimiseen ja herkutteluun niin nähtävää ja katseltavaa riitti silti. Olimme liikkeellä alkuillasta ja jo silloin näky oli vaikuttava, vaikka tuhannet valaistut kurpitsapäät eivät aivan päässeetkään oikeuksiinsa. Jokainen yksityiskohta oli huolella mietitty ja kokonaisuutena tivoli lähenteli Disney Worldin tasoa ollen tunnelmaltaan kotoisampi ja vähemmän kaupallinen.



Huvipuisto oli vuorattu kurpitsoin, kynttilöin ja erilaisin lyhdyin. Penkeillä, kurpitsakasojen ja heinäpaalien keskellä sekä pienten puotien sisäänkäyntien vieressä istui aidon näköisiä luurankoja, zombeja, variksenpelättimiä ja heinämiehiä, noidankattiloita ja hämähäkkejä unohtamatta. Lisäksi siellä järjestetään näytelmiä, konsertteja, paraateja, musikaaleja ja kabareeta. Lämpimästi siis suosittelen alueen tsekkaamista ainakin näin Halloweenin ja Joulun aikaan. Mene ja tiedä, mutta epäilen, että muutoin anti saattaa jäädä vaisuksi.

// Halloween in Tivoli, Copenhagen

Ei kommentteja