DIY TAULU

 
Jälleen on yksi viikko kääntymässä viikonloppuun. Aika juoksee hurjaa vauhtia eteenpäin, ja itse yrittää roikkua perässä mukana. Talo valmistuu ja muutto lähenee. Opiskelujen neljäs lähijakso Helsingissä alkaa viikon päästä, samoin ringeten SM-sarjan välierät. Maaliskuu tulee olemaan varmasti tämän vuoden kiireisin kuukausi. :)
 
Kotona ei ole oikein ehtinyt juuri kuvailla. Sääli, sillä lisääntynyt päivänvalo suorastaan vaatii kulkemaan kamera kaulassa likaisista ikkunoista ja keittiönkaapeista huolimatta. Mutta ehdinpä kuitenkin napata teille kuvan tuosta vanhimman poikani joululahjaksi saamastaan taulusta. Mielestäni kiva ja helppo idea!
 
Viikonlopuksi on tiedossa pelireissua ja Ikeassa käynti. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

VIIKONLOPUN KYNNYKSELLÄ

 
Tekisi mieli kirjoittaa, että täällä aletaan rauhoittua viikonlopun viettoon. Hyvää ruokaa, rentoa ajanviettoa lasten kanssa, pitkiä yöunia ja pientä kodin puunausta kuulostaisi juuri siltä, mitä tarvitsen. Oikeasti meillä on tänään illalla harjoitukset, huomenna kotipeli ja sunnuntaina vieraspeli, jolloin herätys on 5:15. No ei parane valittaa, itsepähän tieni valitsin ja onneksi se harrastaminen jotain myös antaa, ei ainoastaan ota.
 
Ajattelinpa kuitenkin näin viikonlopun kynnyksellä vinkata mukavasta pihistä - panosta kohteesta. Nimittäin tuon kuvan kultaisen kynttiläjalan tilasin H&M:lta kokeiluun kuun alussa ja minusta se pärjää oikein hyvin muun muassa tälle kilpasiskolleen. Täällä innostutaan edelleen kynttilöistä, vaikka päivänvaloa riittääkin aina vain pidemmälle iltaan.

Hei ja instagramista löytyy uusia kuvia talolta! Aurinkoista viikonloppua!

UUDEN KODIN LATTIA

 
Jälleen yksi talonrakentamisen mutkikkaista asioista takana, sillä lattiavalinta on tehty. Päädyimme lopulta valintaruljanssissa Novafloorin Erikoisparketti -verkkokaupasta tilattuun laminaattiin  Arctic Pine. Laminaatin puolesta puhui sen helppous ja kulutuksenkesto. Lisäksi se on tuttu ja turvallinen  hinnasta puhumattakaan. Tämä Paradorin laminaatti on suorareunainen, jolloin saumat ovat tiiviit. Tilasin tammikuulla heiltä ilmaisen mallikappaleen ja sitä peilailtiin ahkerasti eri tiloissa, eri valossa. Ja kieltämättä tämä sävy täytti kaikki odotukset.

 
Ensimmäisessä kuvassa laminaatin pala on vasten seinää kirkkaana aurinkoisena päivänä ja jälkimmäisessä kuvassa vasten valkoista keittiön sokkelia ja laatikkoa. Laminaatin sävy ei taita liikaa harmaaseen/siniseen, mutta ei ole myöskään kermanvalkoinen. Läpikuultavat puun syyt tuovat hieman eloa pintaan. Ensi viikolla alkaa asennus, joten sitten nähdään miltä isompi pinta-ala näyttää!
 
*Tuotteesta on saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan. Postaus on toteutettu yhteistyössä Erikoisparketin kanssa.
 

ESKARILAISEN HUONESUUNNITELMIA


Yritin Polyvoren suosiollisella avustuksella koota teille kollaasia vanhemman pojan huoneen suunnitelmista. Poika aloittaa syksyllä esikoulun ja jonkinlainen koulupöytä on ajatuksissa, vaikka tiedänkin, että useimmiten ne kotitehtävät taidetaan keittiönpöydän ääressä tehdä. :) Huoneen takaseinä on maalattu nyt siniseksi ja sille seinälle tulee myös sänky (Ikean Kritter), jolle pientä tuunausta luvassa. Hankintalistalle päätyy Ikeasta pukkijalkainen pöytä sekä todennäköisesti myös kollaasin Forså -valaisin. Sen sijaan String pocket, Arne Jacobsenin Design letters- muki, Conversen reppu, Design House Stockholmin Wave -maulakko ja Varpusen säilytyskori meiltä jo löytyvät. Lisäksi haluaisin tehdä itse jonkinlaisen hyllykön, Muuton Stacked ja Lundian Fuuga -hyllyköiden tyyliin. Toisin sanoen avohyllyjä ja umpinaista säilytystilaa yhdessä.
 
Yksi suuri ongelma on huoneen yleisvalaisin. Edellisessä kodissamme meillä oli Muumin haisuli-lamppu, mutta siitä on aika ajanut ohitse. Pitkään harkitsin Muuton Unfold -valaisinta, mutta pelkään, että huone jää liian pimeäksi. Työpöydän yllä ikkunan edessä on lisäksi kaksi Planexin himmettävää kämmenlamppua. Valaisinsuosituksia otetaan siis vastaan!
 
Aika hurjaa ajatella, että meillä ihan oikeasti on tänä vuonna esikoulun aloittava poika perheessä. Niin se aika rientää. Tällä hetkellä tuo legoja ja transformereita rakastava poika tuntuu vielä niin pieneltä koulutielle, vaikka onkin aika haka puuhakirjojen parissa ja piirtämisessä.
 

TALOKUVIA





 
Tässä hyvin ajankohtaisia kuvia talolta. Ennen olen puhunut uudesta kodista ja tontista, mutta nyt se alkaa tuntua jo talolta ja toivottavasti pian muuton jälkeen myös kodilta. Otimme ulkopuoliselta urakkana seinien sekä katon tasoituksen ja maalauksen. Seitsemän päivää ja homma valmis. Valkoinen maali on Tikkurilan F497 Paperi ja tuo sininen jo mainitsemani Tikkurilan S431 Delft.
 
Meillä oli vanhassa kodissamme seinissä puhdas maalarinvalkoinen (Tikkurilan G497 Höyry), mutta se oli aavistuksen kylmä etenkin kameran linssin läpi tarkasteltuna, joten nyt päädyimme tähän. Tuo sininen maali näyttää kuvissa todella kirkkaalta, mutta on mielestäni utuisempi luonnossa. Olisin toivonut aavistuksen harmaampaa lopputulosta, mutta tämäkin miellyttää kovasti.
 
Tällä viikolla on tehty maalämpöön liittyviä sähkö- ja putkitöitä. Huomenna kytketään talon oma sähkökeskus käyttöön ja maanantaina maalämpö. Siitä sitten seuraavaksi laatoitusten kimppuun pistorasioiden ja valaisinten kytkemisen ohella. Tai siis miehenihän ne tekee. Minä keskistyn eskarilaisen huonekaluvalintoihin ja siihen vaatesäilytyksen valintaan. :)
 

TÄNÄ LAUANTAINA

 
Nyt on talven sairastelut saavuttaneet meidänkin perheen. Aika pitkälle päästiin terveinä. Vanhempi poika kuumeessa, nuorempi räkätaudissa ja itsellä muuten vain vetämätön olo. Mielelläni olisin pötkötellyt sängyssä koko päivän, mutta auton nokka osoitti kohti Turkua jo aamutuimaan. Kävimme Rakenna & Sisusta -messuilla saunainspiraatio ja messutarjoukset mielessämme. Erittäin onnistunut reissu, sillä Savon liesituuletin löytyi 150 euroa halvemmalla ja Damixan suihkusetit alle puoleen hintaan. Saunankin osalta jotakin ajatusta tarttui mukaan. Ja löytyipä sieltä yksi sisustuskirjakin, joka vilahti jo Instagramin puolella. Verkarannan Jutan näin Danske Bankin osastolla, mutta aikataulu ei antanut myöden jäädä tutustumaan.

Yritän huomenna ehtiä tontille kuvaamaan, sillä siellä on kaikki maalipinnat nyt valmiit. Se talo ihan totta valmistuu. Aina yhtä jännittävä ajatus. Rentouttavaa viikonlopun jatkoa itse kullekin!
 

VOIHAN VAATESÄILYTYS

Turnausväsymys vaanii uhkaavasti. Nyt on käsillä ne hetket, kun pitäisi tehdä viimeisiä perustavanlaatuisia ratkaisuja uuteen kotiin ja into alkaa loppua. Varsinkaan kun mitään valmista ei saa aikaiseksi. Yksi iso murheenkryyni on meidän makuuhuoneen vaatesäilytysjärjestelmä.


Vanhempien makuuhuone on siis tuo isoin makuuhuone ja huoneen perimmäiselle seinälle on varattu vaatesäilytystilaa, joka kätkeytyy liukuovien taakse. Tuota seinää jouduttiin hieman lyhentämään sattuneista syistä, ja nyt tilan leveys on 3m ja syvyys 70cm. Liukuovet kiinnitetään lattiaan ja alas laskettuun kattoon. Muutoinhan makuuhuone on korkeaa tilaa.
 
Liukuovet ovat valkoiset, valkoisin kehyksin ja ne tilasimme Puustellista. Ongelma on nyt sitten se sisusta. En halunnut puhdasta liukuovikaappia sen "täyteläisen" yleisilmeen vuoksi. Tykkäsin kovasti edellisen kotimme vaatehuoneesta, jonka yleisilme näytti varsin ilmavalta toki isomman tilan, mutta myös keveän säilytysjärjestelmän vuoksi. Säilytysjärjestelmä oli Ikean Stolmen -sarjaa, mutta tällä kertaa haluaisin jotakin erilaista samoin ominaisuuksin.
 
 Kuva
 
Hakusessa on matala laatikosto koko seinälle, jonka yläpuolelle tulisi henkaritilaa niin paidoille, housuille, mieheni puvuille kuin omille pitkille mekoillenikin. Tankorivin yläpuolelle saisi mahtumaan vielä muutaman rivin hyllyjä, joille säilöisin kausivaatteita, kenkiä, laukkuja ja ehkäpä neuleita, farkkuja ja huppareitakin. Laatikot kätkisivät sisäänsä alusvaatteet, kotoilu- ja urheiluvaatteet. Nyt tässä on vain pienen pieni ongelma tai oikeastaan kaksikin. Mistä löytää kuvanmukaiset laatikostot edullisesti ja miten kiinnittää nuo hyllyt ja tangot, jotta kokonaiskuva ei näytä varastolta?
 

TÄMÄN HETKEN HIMOTUIMMAT

 
Pitkästä aikaa taas blogin äärellä. Kolmas jakso opiskeluiden osalta on nyt takana ja enää kaksi edessä marras- ja huhtikuussa. Vaikka nuo viikot Helsingissä tekevät aina yhtä hyvää henkisesti, on ne fyysisesti yllättävän rankkoja. No huomenna pääsee töihin lepäämään. :) Jotta ei tylsäksi kävisi, voi alkaa työstää tuliaiseksi saatua kotitehtävää. Mutta ennen kuin todella alan videoanalyysin parissa puurtaa, kevennetään mieltä lemppari asioin!

 
Olen täysin koukuttunut siniseen sisustuksessa tällä hetkellä. Tai no, sen verran vedän sanojani takaisin että sentään sinistä sohvaa ei meillä nähdä (been there, done that!). Mutta tyynynpäälliset, pussilakanat ja pari seinää kuitenkin! Makuuhuoneiden ja oleskelutilojen pintamateriaalivalinnat täytyi tehdä tällä viikkoa ja olen aika innoissani tuosta Tikkurilan maalikartan S431 Delft väristä. Onneksi pojatkin kelpuuttivat ja molempien huoneeseen tulee nyt yksi tehosteseinä tuolla värillä. Pitkään pyörittelin eri harmaan sävyjä mielessä, mutta tähän kuitenkin päädyin.  
 
Hei päivälleen kaksi kuukautta ja meillä on ensimmäinen yö uudessa kodissa nukuttu. Kuulostaa aika absurdilta lauseelta, mutta toivon todella, että se kävisi toteen. Vielä näyttää hyvältä! Energistä uutta viikkoa ystävät!