OSTOKSIA JA SUKLAATA

Moni on ehkä jo kuullutkin Ostohyvitys -sivustosta. Sain itsekin tilaisuuden kokeilla nettiostosten tekoa yhteistyössä Ostohyvityksen kanssa. Yksikertaisuudessaan ostosten teko hoituu siten, että ensin kirjaudutaan sisään Ostohyvityksen sivuille, ja sieltä siirrytään kyseessä olevaan nettikauppaan ostosten tekoa varten. Jokainen ostos kerryttää bonusta, joka maksetaan takaisin omalle tilille 15 euron minimirajan ylittyessä. Kuulostaa helpolta ja sitä se onkin!

Ostohyvitykseen liittyminen on täysin ilmaista eikä se sido mihinkään. Tärkeintä on vain muistaa kirjautua ensin ostohyvityksen sivuille, jonne rekisteröityminen hoituu kätevästi esimerkiksi Facebook -tunnuksilla. Ostohyvitykseen kuuluu yli 400 erilaista kauppaa niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Finnish Design Shop, Room21, RoyalDesign ja Zoco Home vain muutamia omia suosikkejani mainitakseni. Lapset ilahtuvat Lekmeristä ja Eurotoysista. Rakentajat laittakaapa korvan taa Taloon.com, Kodin Terra ja Laatuvalaisin. Lisäksi nettikauppojen joukosta löytyy myös esimerkiksi Ellos, Sokos, Feelunique, Booky, Akateeminen kirjakauppa, Erätukku, Fitnesstukku, Asos, Zalando, Shopbop, Spartoo ja Brandos.
 
Ostohyvitystä kertyy ostoista joko kiinteä euromääräinen summa tai tietty prosenttiosuus. Tarkemmat tiedot löytyvät helposti Ostohyvityksen sivuilta, kunkin nettikaupan kohdalta. Ostoksia tehdessä on syytä muistaa sulkea muut välilehdet. Myös on hyvä varmistaa ettei Adblock tai muu mainoksenesto ole päällä ja huomioida, että muita alennuskoodeja ei saa käyttää samanaikaisesti. Itse tein tilauksen Ostohyvityksen kautta RoyalDesign -kaupasta. Oman tilaukseni arvo oli 102€, josta bonusta kertyi 5,10€.



Ja loppuun vielä hyviä uutisia! Ostohyvitys tarjoaa jokaiselle blogini kautta rekisteröityneelle käyttäjälle Fazerin sinisen suklaalevyn ensimmäisen tehdyn ostoksen yhteydessä. Kampanjasivulle pääset tästä!

*toteutettu yhteistyössä Ostohyvitys.fi -sivuston kanssa

UUDEN KODIN RUOKAILUTILA


1 / 2
 
Normaalisti olen tarkka blogissani käyttämistäni kuvista ja niiden lähteistä. Pyrin käyttämään ainoastaan omia kuviani tai esimerkiksi yritysten mainoskuvia, mutta nyt minun oli pakko tehdä poikkeus. Näitä poikkeuksia saatetaan jatkossakin nähdä, kun uuden kodin sisustus alkaa olla kuuma puheenaihe.
 
Minulla on aina paha tapa hypätä pari askelta asioiden edelle ja viime päivinä olen tosiaan hakenut ideoita uuden kodin ruokailutilan sisustukseen ja kalusteisiin. Nykyisessä kodissamme on Ikean massiivikoivuinen pöytä penkkeineen sekä Iskusta aikoinaan hankitut valkoiset kromijalkaiset tuolit. Kuvia täällä. Uutta kotia ajatellen käyn pienoista taistelua siitä, että olisimme taas hankkimassa uutta ruokapöytää, sillä nykyinen on hankittu vasta muutama vuosi sitten. Pöydän tuolit sen sijaan ovat aikaa jo nähneet. Joskin niistä muutama on vielä oikein käyttökelpoinen ja jääkin varmasti käyttöön, mutta toisessa yhteydessä.

Dining area


En vain pääse siitä yli enkä ympäri, että vanha pöytämme istuisi myös uuteen kotiin. Tällä hetkellä mielessä pyörii vahvasti kollaasin valkoinen moderni pöytä ja mustat Thonet tuolit. Omasta mielestäni kaunis yhdistelmä! Mahdollisiin pöytä- ja tuolivalintoihin tulee vielä vahvasti vaikuttamaan lattiamateriaalin valinta. Avaan suurten pintojen ja sisustusmateriaalien valintoja kokonaan erikseen toisella kertaa. Joka tapauksessa sekoitus uutta ja vanhaa muutoin modernissa ympäristössä on aina nappi valinta. Mustat tuolit olisivat myös väriltään lapsiystävälliset. Pöydälle leikkokukkia, kynttilöitä ja eräs Michael Gravesin Alessille suunnittelema tarjotin.

// When collecting ideas for the new home my heart jumps every time I see white modern table with Thonet chairs!

SE TÄYDELLINEN HUIVI



Gran Canarian ehdoton löytö ostosten suhteen oli Las Palmasin kierrokselta, Massimo Duttin liikkeestä löytynyt huivi. Kaunis kuviointi ja tuo väriyhdistelmä, jota olen etsinyt kauan. Vaaleaverikkönä en voi käyttää kovin vaaleita huiveja kesälläkään, sillä kalpea ihoni ja tummat silmänaluset vain korostuvat. Beige yhdistettynä siniseen tuo mukavasti eloa. Muutama muukin juttu tarttui matkaan; lähinnä kivoja löytöjä pojille ja pari kesäistä vaatetta itselle. 
 
Meillä on vaihteeksi lapset sairastelleet tämän viikon. Jospa viikonlopuksi jo helpottaisi. Mitään suuria suunnitelmia ei ole, mutta ulkoilu, uinti ja perinteinen perjantain VOF ja lauantain Putous kuuluvat ohjelmaan. Ja huomenna hurrataan myös Leijonille!
 
Ihanaa viikonloppua!
 
// my new scarf

STYLEROOM


Sosiaalisessa mediassa, niin blogeissa kuin muun muassa facebookissakin, on viime viikkoina kuhistu ruotsalaisen hittikonseptin, StyleRoomin rantautumisesta Suomeen. StyleRoomissa pääset kurkistamaan suomalaisten koteihin ja sisustusratkaisuihin. Luomalla oman profiilin pääset kommentoimaan ja tykkäämään muiden yhteisöön lataamista kuvista. Voit myös luoda oman leikekirjan inspiraation lähteeksi.
 
StyleRoomista on toistaiseksi käytössä beta-versio ja tarkemmat tiedot kirjautumisesta löydät Weekday Carnival -blogista. Suurelle yleisöllä sivut aukeavat maaliskuun alussa. Minut löytää StyleRoomista käyttäjätunnuksella hannashome. Loin kokeilumielessä muutaman kansion ja muutama muukin on jo mielessä. Nyt siis liikekannalle kaikki sisustusintoilijat!

// StyleRoom is finally in Finland. Go to Weekday Carnival -blog and join the ride!

UUSI KASVI




Helmikuinen lumeton maa saa kevään pyörimään entistä enemmän mielessä. Vaikka vielä en ole valmis pastellisävyihin (tai olenko koskaan), tuntuu taljat ja risuoksat silti liian talviselta. Niinpä viime viikolla työpäivän lomassa poikkesin kukkakaupassa ja hain mukaani uuden kasvin. Aivan ykskaks en sentään päätöstä tehnyt, vaan ehdin kypsytellä sitä muutaman viikon. Anopin kielen sanotaan olevan helppo, joten toivotaan meille pitkää yhteiseloa. Huonekuusen kanssa ollaan ainakin toistaiseksi vielä sujut, vaikka lämpö ja rakkaus jää välillä taka-alalle. :)
 
Arki alkaa vihdoin parin viikon takaisen reissun jälkeen normalisoitua. Viime viikolla synkisteltiin oksennustautia, mutta nyt tuntuu elämä huomattavasti valoisammalta. Aamupäivällä käytiin luistelemassa, välipalan jälkeen lähdetään uimaan ja illalla seurataan tiiviisti Suomen peliä. Aika kiva sunnuntai etten sanoisi!

// So I bought a new plant. Let's see if we have a long-lasting relationship!
 

KEITTIÖ NYT






Uuden talon keittiösuunnittelu käynnistettiin viime syksynä ja joulukuulla mainitsinkin, että jotakin erilaista ratkaisua on luvassa Ja tosiaan, päätyseinän ikkunavalinnoissa palattiin alkuperäiseen suunnitelmaan ja sitä myöden päätyseinän kalustus myös muuttui. Alataso katkaistiin ikkunan kohdalta ja kylmäkoneiden seinälle suunniteltiin kaappijako uudelleen. Tasolle jää paikka mikrolle ja esimerkiksi kahvinkeittimelle.
 
Yläkaappeja keittiössä on sijoitettu nyt ainoastaan päätyseinän ikkunan oikealle puolelle. Ne haluttiin pitää matalina modernin ilmeen vuoksi. Keskimmäinen kaapeista on astiankuivauskaappi ja integroitu tiskikone on tuossa altaan vieressä oikealla puolella. Niemeke pysyy alkuperäisessä kokoonpanossa. Ovena meillä on laserpoltettu korkeakiiltovalkoinen ja taso on valkoista kvartsia. Kodinkoneet ovat rosteria.
 
Lähempänä toimitusaikaa tarvitsee vielä käydä tarkemmin läpi kaappien ja laatikoiden mittoja. Toisin sanoen suunnitella olemassa oleville astioille, maljakoille ja ruuantekovälineille säilytys. Siten mielestäni parhaiten huomaa, onko tilaa tarpeeksi. Tuolle päätyseinälle suunnittelin jotakin rouheaa pintaa, mutta palataan siihen toisella kertaa.
 
Kertokaahan, miltä keittiö teidän silmissänne näyttää?
 
// We have been planning our new kitchen. So far it looks like this!

GRAN CANARIAN AKTIVITEETIT




Viikon mittaiselle reissulle Gran Canaria tarjosi mukavasti nähtävää. Paljon toki jäi vielä näkemättä ja kokemattakin. Ensimmäisenä pilvisenä päivänä teimme Tjäreborgin järjestämän ostosreissun Las Palmasiin. Pysähdyimme niin keskustan Calle Mayor de Triana -kadulla kuin suuressa Las Arenas ostoskeskuksessa. Trianalta löytyy muun muassa Marks & Spencer, Massimo Dutti, H&M, United Colors of Benetton, Zara, Zara Home, Mango sekä Guess. Las Arenasista löytyi myös Massimo Dutti, H&M, Zara sekä Mango. Lisäksi Las Arenas pitää sisällään myös Mayoralin, Walt Disneyn sekä Primarkin liikkeet. Tässä muutamia mainitakseni. Aikaa oli käytettävissä vain rajallisesti, mutta kyllä reissulta jotain mukaankin tarttui. Pojat jaksoivat päivän hienosti ja nukkuivat bussissa päiväunet.
Toisena pilvisenä päivänä vuokrasimme auton, joka sekin onnistui Tjäreborgin kautta vaivattomasti.  Pienen eksymisen jälkeen selviydyimme parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan Palmitos Parkiin eli eläintarhaan. Tämä oli ensimmäinen kerta kun ylipäänsä reissuillamme vuokrasimme autoa ja suuremmitta mutkitta selvisimme. Opasteet perille olivat aavistuksen puutteelliset ja toki kunnollisen kartan puuttuminen matkasta vaikutti sekin asiaan. Eläintarhassa oli nähtävillä paljon erilaisia eläimiä. Muun muassa lintuja, delfiinejä, liskoja, apinoita ja kenguruita. Paikan päällä oli myös mahdollista seurata delfiinien uinti- ja lintujen lentonäytöstä. Pääsipä delfiinien kanssa halutessaan jopa uimaankin.  




Poikien reissun yksi kohokohdista taisi olla silti Angry Birds Activity park, joka viime vuoden puolella avautui Puerto Ricon keskustaan. Ja vaikuttava oli puisto myös äidin ja isän silmissä. Mc Donald'sista saatu alekuponki lämmitti mieltä, samoin kuin se, että alle 4-vuotiaat pääsivät puistoon ilmaiseksi. Puistossa oli trampoliini, erilaisia kiipeilytelineitä, jalkapallo/koripalloareena, pallomeri, keinu, polkuautorata, jättimäinen ilmapatja ja esimerkiksi skeittiramppi.

Mietimme myös osallistumista delfiinien bongausretkelle, sukellusveneajelulle, vesipuistokierrokselle tai kamelisafarille. Lasten kärsivällisyys ajoi kuitenkin edelle ja onpahan jotakin, mitä tehdä ensi kerralla, jos joskus saarelle satumme palaamaan. Joka tapauksessa reissusta jäi todella positiivinen mieli. Kannatti lähteä, vaikka se reissaaminen lasten kanssa aina osittain enemmän ja vähemmän säätämistä onkin. :) 

GRAN CANARIA - PUERTO RICO - PUERTO AZUL

Linjoilla ollaan jälleen. Loma on ohi, mutta vitsi oma koti tuntuukin kivalta. Reissujen jälkeen sitä arvostaa niitä arjen perusjuttujakin ihan eri tavalla. Me vietettiin viime viikko Gran Canarian Puerto Ricossa. Aurinkovarmana mainostettu kohde ei pettänyt ollenkaan. Kaksi päivää kuudesta täydestä lomapäivästä oli puolipilvisiä ja lopun aikaa paistoi aurinko täydellisen kirkkaalta, siniseltä taivaalta. Lämpöä riitti sopivasti, toisin sanoen ei tarvinnut huolehtia normaalia enempään lasten nesteytyksestä tai auringolta suojaamisesta. Kuitenkin rusketus koristaa ihon pintaa. Aika ihanteelliset ilmat siis sattuivat kohdalle, vaikka paikalliset nyt 88 päivän mittaista talvea viettävätkin.



Matkaksi valikoitui Tjäreborgin valmispaketti, jonka kulmakivi oli lennon lähteminen Turusta. Lyhyt ajomatka ja pieni kenttä, jonka vuoksi lähtö- ja tuloselvitykset tapahtuivat todella nopeasti. Majoituimme Tjäreborgin valikoimaan kuuluvassa hotelli Servatur Puerto Azulissa. Kaikkiaan hotellista kuin matkastakin jäi hyvä mieli. Huoneet olivat perussiistit. Tähän vuodenaikaan yöt ovat yllättävän kylmiä ja sen vuoksi pitkähihaisia olisi voinut varata enemmänkin mukaan. Auringon laskettua ilma viileni nopeasti ja jo päivälliselle mennessä puki mieluusti enemmän päälle. Tyypillinen lakana + fleecepeitto -yhdistelmä ei aivan riittänyt takamaan lämpimiä unihetkiä. Onneksi olin pakannut pojille lämpimät yövaatteet. Villasukille oli myös käyttöä, sillä lattiat olivat lattialämmitykseen tottuneelle jäätävät. :)



Otimme suosiolla hotellin tarjoaman All Inclusive-vaihtoehdon. Tavoitteena oli tehdä matka mahdollisimman helpoksi, ja lasten kanssa matkatessa ruokailu on aikalailla avainsana. Tarjolla oli maittavia ruokia, erityylisiä eurooppalaisten keittiöiden herkkuja. Juotavaa ja pieniä snackeja oli tarjolla pitkin päivää varsinaisten aterioiden (aamupala, lounas, päivällinen) lisäksi. Arvatenkin lasten suosikki oli jäätelö.

Hotellimme sijaitsi korkealla Puerto Ricon rantaa kehystävällä kukkulalla. Harmiksemme hotellin lasten uima-allas oli liian syvä pienemmälle pojista ja tämän vuoksi aurinkoiset päivät vietimme rannalla. Jouduimme ajamaan jonkun verran taksilla, koska jalan kulkeminen olisi ollut liian raskasta lapsille. Matka alas rantaan maksoi muutaman euron. Rattaita meillä ei ollut mukana ollenkaan ja hyvin pärjäsimme.

Ensin ajattelin koota reissumme yhteen postaukseen, mutta erottelin sittenkin ne kahteen. Pienten lasten äitini arvostan rehellisiä kokemuksia lasten kanssa matkustamisesta ja seuraavaksi kurkistetaan saaren aktiviteetteihin. Se, kuten tämäkään teksti ei ole Tjäreborgin maksettu mainos, vaan haluan vilpittömästi kertoa kokemuksistani. :) 

// We spent last week in Gran Canaria, Puerto Rico. I miss the sun!